Now Reading
Vi snackar skönhet med @jennifalk

Vi snackar skönhet med @jennifalk

Hej Jennifer! Vem är du?
Jag är en tjej nyss fyllda 25 år från Örebro som för tillfället är bosatt i Stockholm med min sambo där jag studerar till Hud- och Spaterapeut på Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa. Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig visuellt och uppskattat estetik i diverse olika former sedan jag var barn, vare sig det har handlat om mode, skönhet eller mitt intresse för skapande inom foto då jag har yrkesbakgrund som fotograf och digital kommunikatör. Hudvård och smink är två ämnen jag tycker är väldigt intressanta att experimentera med då jag både i tonåren och vuxen ålder lidit av hormonell och cystisk acne. Idén av att utbilda mig till hudterapeut och att ta ett intresse till en professionell nivå är något jag tänkt på länge och en resa jag hittills älskar och njuter av så mycket jag bara kan. Jag lär mig något nytt varje dag och är exalterad över hur mycket mer det finns att lära.

Vad är din filosofi när det gäller skönhetsprodukter? 
Jag har av egen erfarenhet lärt mig att skönhets- och hälsoprodukter kan vara ett värdefullt komplement och hjälpmedel till den holistiska hälsan men att det inte nödvändigtvis alltid är “den enda lösningen” till ett djupare rotat “problem”. Jag tror på att ta hand om sig själv från insidan ut. D.v.s. vår kost, träning, vårt mående och generella livsstil är minst om inte ännu viktigare än externa produkter. Men inte att fördöma skönhetsbranschen och alla dess fantastiska produkter och varumärken för det. Jag älskar att utforska varumärken vars produkter talar till mig, och många gånger är det en känsla eller en del av en ritual kopplat till en produkt som är avgörande. En sheet-mask t.ex. är i grund och botten egentligen ett serum presenterat i ett annat leveranssystem i form av ett tyg- eller geléark, man skulle kunna få ut mer värde av pengarna genom att köpa en vanlig serumproduk men hela ritualen och känslan kring en sheetmask är oftast helt annorlunda. 


Vad gillar du mest inom skönhetsvärlden? Att skönhet ligger i betraktarens öga, därför är den för alla.

Finns det någonting du måste tänka på gällande hudvård, smink eller hårvård? 
Min hud i nuläget är relativt normal och balanserad med drag åt det fetare hållet i t-zonen och hårbotten. Jag försöker att inte överbehandla huden, dvs tvätta för ofta, introducera för många nya produkter på en gång och använda för mycket syraprodukter, utan hålla mig till det jag vet fungerar vilket i nuläget är fukt, näring och antioxidanter. Jag försöker att inte sminka mig eller stylea håret om jag inte verkligen vill eller “behöver” för att låta porer och hårsäckar få andas och vila så ofta som möjligt. 

Berätta om några av dina favoritprodukter!
Jag har länge klamrat mig fast vid mitt C-tetra serum från Medik8, jag använder masserar in det varje morgon då det är ett bra komplement till solskydd och det ger fin lyster dagtid. På tal om solskydd är jag en trogen användare av vattendelaren Dermaceutic K-Ceutic, antingen älskar eller så hatar man den har jag märkt, jag älskar den uppenbarligen för att den återfuktar, skyddar mot solen och jämnar ut hudtonen samtidigt. Om jag ska sminka mig eller känner för att addera extra glow använder jag en primer eller kräm med lite skimmer i, för tillfället älskar jag Whipped Cream från Löwengrip, inget för den som inte gillar dofter men jag har inget emot doften då den luktar väldigt sött av typ banan, plus att den ger huden en hälsosam lyster utan att innehålla för mycket koncentrerat pigment. En favoritmask är Treatment Enzyme Peel från Emma S Skincare, jag kör den ca 1 gång i veckan eller kvällen innan en speciell dag, den exfolierar huden och ger därmed en fin lyster. Jag upplever också att den förhöjer effekterna av följande produkter, speciellt om man följer upp med en syraprodukt.

En älsklingsprodukt när det kommer till makeup är Under eye corrector från Becca Cosmetics som jämnar ut hudtonen runt ögon, näsa eller vart man än vill färgkorrigera mörka områden, det är en korrigeringsprodukt men jag använder den som en concealer. 

Jag har också förälskat mig i märket Nudestix och deras makeupsticks, jag hade gärna ägt en av varje nyans men jag gillar färgerna Bondi Bae och Sunkissed. De smälter in i huden och ser väldigt naturligt ut, plus att de är multifunktionella, man kan använda de som blush, bronzer, läppstift eller ögonskugga! 

Någon annan rutin du kan dela med dig av? 
Någon gång i veckan/varannan vecka brukar jag djuprengöra håret med ett detoxschampo från Kevin Murphy. Man schamponerar håret flera gånger, tills schampots konsistens liknar äggvita, sen följer jag upp med en återfuktande inpackning och balsam. Sedan jag klippte av mig håret stylar jag det oftare och med mer produkter, torrschampo är något som lätt täpper till min hårbotten vilket resulterar i irritation och t.o.m finnar i hårbotten ibland, därför känns en ordentlig schamponering nödvändig lite då och då. 

See Also

Vad eller vem inspireras du av? 
Familj, vänner, klasskamrater, Instagramprofiler. Jag inspireras och fascineras över hela k-beauty industrin då de ligger i framkant vad gäller innovation av nya skönhetsprodukter. Jag hakar nödvändigtvis inte på allt, utan gillar att observera den och drömmer om att en dag besöka Sydkorea då en del av min etniska bakgrund är koreansk, men jag har aldrig besökt landet. 

Har du någon ny favorit till samlingen av skönhetsprodukter? 
Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask, ääälskar allt med den produkten!

Har du några skönhetstrender som vill prova? Eller något du aldrig kommer att prova? 
När jag tänker efter är jag nog inte så mycket för “trender”, jag håller mig oftast till det jag vet fungerar för mig och svävar sällan iväg utan håller mig till comfort-zone där. 

Har du något trick du lärt dig som världen borde veta om? 
Om en viss ingrediens fångar min uppmärksamhet tar jag reda på i vilka livsmedel den finns och försöker att även få i mig den genom mat eller eventuellt kosttillskott. Exempelvi anti-age-ingrediensen Retinol som är en A-vitamin och finns i morötter eller sötpotatis. Det är ett kul sätt att involvera hudvården och “skönheten” genom det man äter, det är ju inte bara bra för huden utan hela kroppens celler för den delen också.

Sen är det väl ingen hemlighet, men att ha respekt och skydda sig mot solens strålar i största möjliga mån, huden är trots allt vårt största och mest synliga organ, så vi måste vara noga med att ta hand om den! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 BEAUBI AB. ALL RIGHTS RESERVED.
Scroll To Top